Twoje źródło informacji o ciekawych atrakcjach i wygodnych noclegach w Polsce.
Jadłodajnia winem podlana znajduje się w samym sercu Szczecina przy Placu Lotników. Restauracja została ulokowana na dwóch kondygnacjach.
Nazwa Cztery Talerze określa estetykę, podejście do produktów i zarazem prostotę. Cztery Talerze to przede wszystkim najciekawsza sytuacja interpersonalna, gdy czterech ludzi spotyka się i talerze stają się areną wieczoru, emocje, śmiech, kolory, zapachy, smaki mieszają się, podlane winem.
W Czterech Talerzach wszystko rozgrywa się na talerzach, na które trafiają sezonowe produkty z całej Polski, począwszy od wiosennych grzybów przez letnie pomidory, jesienne ptactwo aż po zimowe białe warzywa. Jeśli znajdujemy gdzieś zaginione kosztele od razu trafiają do naszego pieca razem z kaczką podlaną polskim cydrem z szalotkami.
Kierunku kuchni Czterech Talerzy nie można szufladkować na żadnym kontynencie. Są to autorskie a czasem sprawdzone przepisy wychodzące z polskiej szuflady jak "cytrun-szpaiza" kaszubski klasyk - legumina cytrynowa, ale czasem też mocno zbaczające do Niemiec jak pieczeń wieprzowa w piwnym sosie, Francji, krajów latynoskich czy Azji. Wszystkie dania są przygotowywane przez nas: wekowana pasztetowa, ciasto do pierogów czy makaronu, konfitury, sosy, zupy, bezy i inne desery... Restauracja nie boi się innych wpływów kulinarnych, ale zawsze przetwarza je przez rodzimą kuchnię, dodaje własną interpretację i tak może pojawić się tam gaspacho, ale w towarzystwie śledzia. Znajduje się gdzieś między bistro a gourmet. Z zachowaniem cen i prostoty bistro a z fantazją i odwagą gourmet.
Właścicielom restauracji zależy aby ceny nie były wysokie, dlatego droższe dania, takie jak np: argentyński rostbef czy grillowane macki ośmiornicy, dostępne są poza kartą, na indywidualne zamówienie.