Twoje źródło informacji o ciekawych atrakcjach i wygodnych noclegach w Polsce.
Kluskopis:
Zupy:
1. czerwony barszczyk pitny
2. czerwony barszczyk z uszkami mięsnymi lub grzybowymi
3. żurek z białą kiełbasą, jajkiem
i grzankami z żytniego chleba
4. pomidorowo - śmietankowa z lanymi kluskami
5. krem szpinakowo-szczawiowy z jajkiem
i grzankami z żytniego chleba
6. krem z ogórków kiszonych z ziemniaczkami
7. chłodnik, gdy sezon na słońce
Kluski z sosami:
do wyboru: 1. kopytka, 2. kopytka koperkowe,
3. śląskie, 4. śląskie z kminkiem, 5. śląskie musztardowe,
6. pyzy
1. tradycyjny gulasz wieprzowy
2. gulasz zbójnicki z papryką na ostro
3. indyk w sosie chrzanowym
4. kotleciki schabowe na kapustce lub buraczkach
5. sos z bakłażana w pomidorach
6. sos ze szpinaku z cukinią i serem błękitnym
7. a jeśli ktoś chce to kluski mogą być poprostu
ze skwarkami i boczkiem
Pierogi klasyczne i knedle wytrawne:
1. pierogi z mięsem wieprzowo-wołowym
2. pierogi z kapustą i grzybami leśnymi
3. pierogi ruskie
4. knedle z mięsem
5. knedle z szynka i papryką
6. knedle z kurczakiem w ziołach
Pierogi z pieca:
1. z wieprzowiną, kapustą i śliwkami
2. z wołowiną, świeżą cebulą i pieprzem
3. z kurczakiem i grzybami
4. z kiełbasą po myśliwsku
5. z cukinią, mozzarellą i grzybami
6. ze szpinakiem i mozzarellą
7. z cheddarem, pomidorem i pestkami dyni 22,50
Dodatki do pierogów i knedli
1. skwarki z boczkiem
2. sos z pomidorów
3. sos musztardowo - miodowy
4. sos czosnkowy
Sałaty i surówki:
1. sałatka wiejska z jajkiem w majonezie
2. sałatka ze śledziem, jabłkami i ziemniakami
3. sałatka z pieczonym indykiem w sosie błękitnym
1. surówka z kiszonej kapusty z jabłkami
2. surówka z marchwi z jabłkami
3. buraczki zasmażane
Słodkości:
1. knedle ze śliwką i czekoladą
2. knedle z serem i brzoskwiniami
3. pierogi z serem, figami i skórką pomarańczy
4. pierogi z jagodami
5. leniwe pierogi tradycyjne lub czekoladowe,
cytrynowe, wiśniowe z bułeczką z masłem
6. sernik
7. jabłecznik