Twoje źródło informacji o ciekawych atrakcjach i wygodnych noclegach w Polsce.
Restauracja "Pod Łososiem" to niesamowity klimat, doskonały smak i prawdziwy prestiż. Idealne miejsce zarówno dla biznesu jak i na romantyczne kolacje czy też obiady rodzinne.
Restauracja "Pod Łososiem" posiada wielowiekowe tradycje. W 1598 roku Ambroży Vermollen założył tutaj gospodę i wytwórnię likierów, z których najsłynniejszym była gdańska Złota Woda Goldwasser. Tradycja ta nie zaginęła i w latach powojennych Gdańszczanie odbudowali słynny lokal. Tradycja ta nie zaginęła i w latach powojennych Gdańszczanie odbudowali słynny lokal.
Jednym z największych atutów Restauracji Pod Łososiem są jej wnętrza: niezwykły, z pietyzmem odrestaurowany XVIII wieczny, rokokowy hall oraz sale pełne zabytkowych przedmiotów, obrazów i cierpliwie zbieranych kolekcji. Nasi goście są podejmowani w trzech klimatyzowanych, wielopoziomowo położonych salach, przeznaczonych dla 110 osób.